Virtualna delavnica: Utripajoče zapestnice Ekitty – v sodelovanju s centrom RogLab

  1. 12. 2020 od 17h do 19h

Delavnica je namenjena dekletom (9+) in njihovim staršem. Na virtualni delavnici bomo izdelovali utripajoče tekstilne zapestnice, ki bodo kot nalašč za popestritev prazničnih dni. Udeleženke se bodo seznanile z izdelovalništvom na področju mehke elektronike, prevodnimi materiali in delovanjem svetlečih diod ter se naučile tehnike sestavljanja elektronskih elementov v delujoč tokokrog. Cilj e-tekstilne delavnice je, da vsaka udeleženka naredi svojo zapestnico, poveže vire svetloba z virom energije in ga sproži s stikalom.

 

Virtualna delavnica: Lučka – v sodelovanju z Mladinskim tehnološko-raziskovalnim centrom 404

28.12.2020 od 9h do 13h

Delavnica je namenjena otrokom od 6. do 9. razreda. Na virtualni delavnici si bomo izdelali svojo ambientalno lučko, majhno svetilo, ki bo svetlobo oddajalo v vseh mavričnih barvah. Skozi delavnico bomo raziskali sestavne dele svetilke in ugotovili kako delujejo njene električne komponente. Lotili se bomo tudi programiranja ter izdelali prikupno ohišje.

 

Ves potreben material za izdelavo, boste udeleženci  ob prijavi na izbrano delavnico prejeli po pošti. Prav tako pa boste pred pričetkom na e-naslov dobili povezavo do delavnice.

 

Prijave na posamezno delavnico zbiramo do 20. decembra na e- naslovu info@rokodelskicenter-ribnica.si oz. do zapolnitve mest.

2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni