Polonca, vsestranska ustvarjalka, najbolj poznana po svojem pisanem nakitu iz modelirne polimerne gline – fimo mase, ustvarja pod blagovno znamko Saffy.

Njena ustvarjalna pot se je začela že v šoli, ko se je naučila kvačkanja, pletenja, šivanja in makrame tehnike. Po končani srednji šoli se je preizkušala v izdelovanju japonk iz plute in šivanju izdelkov, na koncu pa se je usmerila v izdelovanje nakita za vse priložnosti. To počne še zdaj in še vedno s precejšnjo mero entuziazma in ljubezni do lepega.
Ker se zaveda, da je na trgu veliko ponudbe nakita, vedno teži k temu, da vpeljuje nove materiale, ki jih kombinira z osnovnim materialom, modelirno polimerno glino.

Pravi, da zadnje čase predvsem dela po naročilu, se pa najde tudi kakšen dan, kjer se lahko spontano prepusti ustvarjanju, saj zelo rada improvizira. Bolj kot oblike, so ji všeč strukture, ki jih pušča v materialu.

Najraje se zapre v svoj mali atelje, kjer prepusti domišljiji in rokam svojo pot. Takrat nastanejo prav posebni Saffy kosi, ki poskrbijo za usklajen unikaten videz.

Polonca svoj nakit prodaja prek svojih družabnih omrežij in svoje spletne trgovine, rada pa se tudi udeleži kakšnega sejma. Njena najljubša sta domači, Ribniški sejem in LUFt v Škofji Loki, kjer lahko še poklepeta s svojimi kupci in jim svetuje pri izbiri.

Rcr Rokodelci Polonca Bunjevec (13)

 


2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni