Ant 0342

Kultura ima dober okus

V petek, 23. septembra se je na dvorišču Rokodelskega centra odvijal že drugi kulturno-kulinarični dogodek, kjer smo okušali različne jedi lokalnih kuharjev, ki so kulturnim vsebinam dodali novo dimenzijo – OKUS.

Umetniškemu delu (slika Zdenke Žido z naslovom Ciklus dvoboj ) je okus dodal Daniel Vincek, rokodelskemu izdelku (lesen škaf) Matevž Henigman, muzejskemu predmetu (razglednica ribniškega trga iz preloma 19. v 20. st.) Gašper Krže, turistični točki (požiralnik Tentera) pa Tilen Begič.

Na ta način se že drugo leto predstavljamo organizacijkse enote Rokodelskega centra na malo drugačen način. To je vsekakor izziv tako za strokovne delavce, predvsem pa za kuharje, saj morajo naše predlagane vsebine spoznati v celoti, da se lahko poglobijo v svojo kulinarično kreacijo. Vsekakor gre za pogled na kulturo izven ustaljenih okvirjev, s katerim poskušamo doseči čim širši krog zainteresirane javnosti.

V okviru dogodka je potekala tudi likovna delavnica za otroke z naslovom Okusi svojo umetnino, ki je otrokom najbolj pri srcu, saj se na koncu posladkajo z umetnino, ki so jo sami ustvarili.

Za ohlajeno pijačo je poskrbela pivovarna Brewwood Craft Brewery, za dobro glasbo in sproščeno vzdušje pa DJ Krosheer.

Bilo je prijetno druženje in zagotovo se vidimo zopet naslednje leto.

2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni