Javni posvet PROGRAM ZA OHRANJANJE IN RAZVOJ ROKODELSTVA, PRIPRAVA SISTEMSKIH UKREPOV

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport vas vabi na javni posvet, ki bo potekal 11. oktobra 2023, v prostorih Javnega zavoda Rokodelski center Ribnica:

Program za ohranjanje in razvoj rokodelstva, priprava sistemskih ukrepov

Na javnem posvetu bodo o oblikovanju prvega Programa za ohranjanje in razvoj rokodelstva za leto 2024, na podlagi novega Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva, spregovorili predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Zveze društev upokojencev Slovenije in Slovenskega etnografskega muzeja.

Rokodelke in rokodelci, rokodelski centri in druge rokodelske organizacije, ki delujejo v okviru podpornega okolja rokodelstva, bodo lahko podali konkretne predloge vsebinskih rešitev in aktivnosti za oblikovanje sistemskih ukrepov na področju rokodelstva.

Javni posvet bodo spremljale predstavitve posameznih rokodelskih centrov, kjer bodo rokodelke in rokodelci prikazali raznolikost rokodelskih panog ter obiskovalcem približali bogato rokodelsko znanje, spretnosti in veščine.

Vljudno vabljeni!

2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni