Tečaj izdelovanja sodobnega makrameja iz starih majic

Tečaj bo pod mentorstvom Maje Modrijan (DESTILATOR- klub trajnostnih rešitev) v obsegu treh obiskov, potekal ob petkih, od 17. do 19. ure, s pričetkom v petek, 22. novembra 2019.


Cena tečaja 60 eur (vključuje mentorstvo, orodje, prostor in delno material (vsak prinese nekaj odvečnih majic in lončke, ki jih bo vstavil v izdelke)

Združili bomo staro rokodelsko tehniko s tekstilno reciklažo in iz zavrženih majic izdelali sodobno oblikovane uporabne reči, ki nam bodo popestrile garderobno omaro in dom:
– pas / vrv za psa,
– obešanka za sobno rastlino in
– stenski makrame na naplavljeni palici z možnostjo vdelave lončkov za rastline / ključe / priročne drobnarije nad pisalno mizo ali kavčem.

V treh zaporednih srečanjih se bomo lotili izdelave lastne preje / vrvi za makrame, spoznali osnovne tehnike vozlanja in jih postopno nadgrajevali v izdelke, ki jih bo vsak oblikovno in funkcionalno prilagodil lastnim potrebam in estetiki.

Prezrači domače omare in prinesi s sabo:
– čim več odvečnih / reklamnih / zapranih ali poflekanih  T-shirt majic
(posebno zaželene so krožno pletene – brez stranskih šivov in velike – XXL)

 

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (max. 10 udeležencev) na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si ali na telefon 01/836 1120.

 

2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni