Img 20221116 105835

Rokodelstvo in usmerjanje v rabo novih tehnologij

V mesecu decembru zaključujemo s prvim sklopom delavnic, ki smo jih načrtovali v projektu Rokodelski Digi Lab.

Za otroke smo tako izvedli 2 delavnici: Recikliraj in preuporabi, ter delavnico Izdelovanje laserskih prazničnih okraskov. Na obeh delavnicah so se otroci srečali z laserskim rezalnikom, ki ga imamo v delavnici Rokodelskega centra in si hkrati izdelali uporabne trajne izdelke.

Za odrasle, kjer smo želeli vključiti predvsem ženske in aktivne upokojence, saj se s tovrstnimi tehnologijami srečujejo poredkeje, pa smo izvedli delavnici Lasersko graviranje na keramiko in Luna za v dlan, kjer so izdelovali namizne lučke. Tako so se srečali z elektronskim vezjem, 3D tiskom in drugačno uporabnostjo laserskega graviranja.

Januarja pripravljamo še dve delavnici, in sicer Sestavljanka po meri (delavnica za otroke) in Reciklirana vrečka (delavnica za odrasle), zato vas lepo vabimo, da spremljate naše dogajanje.

Hkrati pa vse zainteresirane vabimo v našo delavnico, kjer ob četrtkih lahko brezplačno najamete za uporabo 3D tiskalnik za plastiko, 3D tiskalnik za glino ali laserski rezalnik, ob prisotnosti mentorja. Rezervacijski sistem najdete na spletni strani www.rokodelskicenter-ribnica.si

Vse aktivnosti v projektu Rokodelski Digi Lab so brezplačne, saj so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

2024 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni